Vaccination kat

Her hos Dyrlægehuset Videbæk ser vi en god blanding af mange forskellige katte. Både huskatte, gårdkatte og racekatte er velkomne hos os.

Vi anbefaler som udgangspunkt altid at katte vaccineres. Gårdkatte og katte der både lever ude som inde, er i højrisikozonen for at møde andre (ikke vaccinerede) katte. Derfor er der stor risiko for smitte, hvis din kat ikke er vaccineret.

Også inde katte bør vaccineres. Som minimum anbefaler vi at inde katte vaccineres med en kernevaccine,  2 gange med 4 ugers mellemrum som killinger, og igen en booster vaccination 1 år efter sidste killinge vaccination.

Gårdkatte, udekatte, katte fra katterier og udstillingskatte anbefaler vi, bliver vaccineret med en kernevaccine samt vaccination mod Chlamydia og evt. Leukæmi, 2 gange med 4 ugers mellemrum som killinger, og igen en booster vaccination 1 år efter sidste killinge vaccination. Derefter en årlig vaccination.

Kernevaccination hos kat er dem der beskytter mod: Kattesyge (Feline panleukopæni), Katteinfluenza (Feline calicivirus) og Herpesvirus.

Tilvalgsvaccination hos kat er vaccination mod chlamydia felis og leukemi.

Kattesyge er en alvorlig virussygdom, som er kendetegnet ved et eksplosivt, kort forløb og en høj dødelighed. Sygdommen rammer især unge katte under et år, men alle katte er modtagelige.
Kattesyge viser sig ved feber, opkastninger, diarré, manglende appetit og generelt ubehag. Der opstår også relativt hurtigt væskemangel.

Katteinfluenza skyldes i langt de fleste tilfælde en herpesvirus (i 40-45% af tilfældene) eller en calicivirus (i 40-45% af tilfældene). Symptomerne minder meget om hinanden i de to smittetilfælde, fordi der som regel er feber, øjenbetændelse, næseflåd, nysen og evt. lungebetændelse. Alle katte er modtagelige for sygdommen, men katte i alderen 3-6 måneder bliver hårdest ramt.

Chlamydophila felis er en artsspecifik infektion hos katte, og forekommer hyppigst, hvor mange katte holdes sammen. Smitten overføres altså kun ved kontakt med andre katte, og ikke fra eksempelvis mennesker eller hunde.

Leukæmi er en virussygdom, der ødelægger de hvide blodlegemer. Samtidigt kan virussen give anledning til kræft og blodmangel. Katte-leukæmi forekommer især steder, hvor der er mange katte samlet.

Hos Dyrlægehuset Videbæk anbefaler vi at katte vaccineres mod de sygdomme de er i risikozonen for at få. Vi mener dermed at alle katte bør vurderes individuelt, med henblik på hvad der er nødvendigt, så man ikke kommer til at overvaccinere sin kat.

Kontakt os

Ring på tlf. 97 17 50 40

Mail på info@dhvb.dk

Du er velkommen til at bestille tid

via TIDSBESTILLING eller kontakte

os via formularen nedenunder.

 

Kontaktoplysninger

  • Dyrlægehuset Videbæk
  • Ørnevej 1
    6920 Videbæk

  • Telefon: +45 97 17 50 40
  • Email: info@dhvb.dk
 

Følg Dyrlægehuset Videbæk på Facebook

  

Tilmeld Nyhedsbrev