Overvægt kat

Overvægt er det største ernæringsmæssige problem hos katte. Helt op imod 10 % af alle katte, som kommer i konsultationen, er overvægtige. Kun meget få er undervægtige.

Overvægt nedsætter dyrenes levetid væsentligt, og disponerer for en lang række sygdomme, såsom sukkersyge, dårligt hjerte, hudlidelser, lever og mave-tarm lidelser. Endvidere nedsætter overvægt dyrets livskvalitet, idet et overvægtigt dyr ikke har samme mulighed, - eller lyst til at udfolde sig fysisk som et dyr der ikke er overvægtigt. Vi ser desværre alt for mange katte, der på grund af overvægt er blevet totalt inaktive.

En øget risiko ved bedøvelse/operation og længere rekonvalesensperiode efter sygdom, er endnu en væsentlig faktor der er værd at nævne, når der tales overvægt hos kæledyr.

Som mennesker vænner dyr sig hurtigt til dårlige kostvaner. Disse vaner kan være svære at bryde for kæledyret, og ofte særligt vanskelig for ejeren. Vi har en tendens til at synes at det er ”synd” for katten, når den ikke længere kan få godbidder eller det mad det er vant til at få. Det er derfor vigtigt at forebygge overvægt. Kun på den måde undgår man at skulle igennem en slankeproces med sit kæledyr.

Sygelig overvægt starter når kropsvægten overstiger 15 % af normalvægten. Ejerne til kæledyret bemærker oftest ikke overvægten, før det er meget slemt. For en kat hvor normalvægten er ca. 4 kg, vil denne kat være overvægtig allerede ved 4,6 kg. Det er altså gram der tæller når man taler om overvægt hos vores kæledyr.

Det kan dog i mange tilfælde være svært udelukkende at forholde sig til vægten når man taler om overvægt, idet der er stor forskel på racer og mange individuelle forskelle. En god tommelfingeregel er at katten skal være slank at se på. Man bør kunne se ”talje” når man kigger på dyret oppefra. Og man bør kunne mærke rygrad og ribben, ved at stryge håndfladen mod dyret. Samtidig bør også hoftebensknoglerne kunne føles.

Hvis du er i tvivl om din kat er overvægtig er du altid velkommen i klinikken for at få katten  vejet. Vi kan her også tale om hvilke muligheder der er for at få smidt nogle af de overflødige kilo, -eller gram. Det er nemlig ikke altid en nem opgave. Hele familien skal involveres i ”slankeprojektet”, idet der kun skal ganske lidt ekstra foder eller godbidder til, før  katten har fået for meget til at kunne tabe sig.

Til sidst bør MOTION nævnes. Leg med din kat, det kan de fleste katte lære, og mange kommer til at elske at få denne ekstra hyggestund med katten. Det øger både sundheden generelt, og er gavnligt for vægttabet.

Hvis din kat er blevet overvægtig anbefaler vi Hills Prescription Diet Metabolic. Dette foder sikrer at din kat holdes mæt, samtidig med at den får de vitaminer og mineraler den har brug for. Katte på Metabolic taber sig effektivt og uden gener for katten, hvis den anbefalede diæt fra Dyrlægehuset Videbæk, følges. 

Kontakt os

Ring på tlf. 97 17 50 40

Mail på info@dhvb.dk

Du er velkommen til at bestille tid

via TIDSBESTILLING eller kontakte

os via formularen nedenunder.

 

Kontaktoplysninger

  • Dyrlægehuset Videbæk
  • Ørnevej 1
    6920 Videbæk

  • Telefon: +45 97 17 50 40
  • Email: info@dhvb.dk
 

Følg Dyrlægehuset Videbæk på Facebook

  

Tilmeld Nyhedsbrev