Hvalpe

Når hvalpene er født kan det være en god ide at veje hvalpene og nedskrive deres fødselsvægt.

Du skal gerne kunne kende forskel på hvalpene, for at følge deres individuelle vægtkurve. Hvis de ligner hinanden meget, kan du mærke hvalpene. Evt en lille klat neglelak i hver sin farve på hvalpenes små kløer.

Husk at alle hvalpene er forskellige, og at det er helt normalt at nogle hvalpe er små, og nogle hvalpe er store.

De første dage efter fødslen er det vigtigt at du er opmærksom på at alle hvalpene bliver lagt til tævens for at få mælk. De mindste, og mest svagelige hvalpe skal hjælpes mest! Den første mælk hvalpene får, er den vigtigste. Dette er råmælken der indeholder vigtige antistoffer, som skal beskytte hvalpene mod infektioner den første tid.

Tæven vil ofte slikke hvalpene. Både før og efter et måltid bliver de slikket, især sider og bug, og omkring kønsåbning. Denne massage er vigtig for hvalpenes tarmfunktion, og evnen til at urinere og have afføring.

De første 3-5 uger lever hvalpene udelukkende af tævens mælk. Derefter skal man begynde at tilbyde hvalpene hvalpefoder der er opblødt. Heri kan der evt iblandes modermækserstatning til hunde. Det er vigtigt at tilbyde hvalpene små portiner af foderet, flere gange dagligt.

I den første tid er hvalpene meget hjælpeløse, men efterhånden som de vokser sig større og større, bliver de hver især til små sjove individer, der giver anledning til meget fornøjelse.

Kontakt os

Ring på tlf. 97 17 50 40

Mail på info@dhvb.dk

Du er velkommen til at bestille tid

via TIDSBESTILLING eller kontakte

os via formularen nedenunder.

 

Kontaktoplysninger

  • Dyrlægehuset Videbæk
  • Ørnevej 1
    6920 Videbæk

  • Telefon: +45 97 17 50 40
  • Email: info@dhvb.dk
 

Følg Dyrlægehuset Videbæk på Facebook

  

Tilmeld Nyhedsbrev