Træning til nytår

Nytårsangst kan forebygges og i lette tilfælde behandles med lydtræning. Dette kræver tålmodighed og bør foregå dagligt og i korte sessioner. Det er vigtigt, at hunden aldrig bliver skræmt, gå derfor stille og rolig frem.

Træningen startes optimalt op i foråret eller tidligere. Fyrværkeri trænes bedst ved at anvende en CD eller lydfiler med fyrværkeri-lyde. Herved kan træneren styre lydniveauet både i tid og tempo.

En god måde at distrahere din hund er ved at lege. Det er bedst at være to, så træneren udelukkende kan lege, uden at flytte fokus for at ændre lydniveau eller slukke.

Start med at få hundens opmærksomhed og derefter tænde lyden på meget lavt niveau. Ignorer, hvis din hund viser angst eller utilpashed. Beløn den med godbidder og opmærksomhed, når den er rolig og afslappet.

Husk som sagt, at træningssessionen skal være kort, men træn gerne ofte. Hver gang man påbegynder træningen, skal man gå lidt tilbage i forløbet og starte på et lydniveau, hvor man ved, at hunden ikke bliver skræmt.

Det vigtigste er at gå langsomt frem. Selvom din hund udviser normaladfærd ved høje lyde, er det alligevel en rigtig god idé at lydtræne jævnligt. Alle dyr kan blive overrasket og derved udvikle nytårsangst. Men regelmæssig træning forebygger angsten.

Kontakt os

Ring på tlf. 97 17 50 40

Mail på info@dhvb.dk

Du er velkommen til at bestille tid

via TIDSBESTILLING eller kontakte

os via formularen nedenunder.

 

Kontaktoplysninger

  • Dyrlægehuset Videbæk
  • Ørnevej 1
    6920 Videbæk

  • Telefon: +45 97 17 50 40
  • Email: info@dhvb.dk
 

Følg Dyrlægehuset Videbæk på Facebook

  

Tilmeld Nyhedsbrev